ГоловнаСвіт

Польща з 10 березня вводить санітарний контроль на кордоні з Україною

Раніше такі заходи були введені на кордонах з Німеччиною і Чехією.

Польща з 10 березня вводить санітарний контроль на кордоні з Україною
Фото: EPA/UPG

Польща з 10 березня вводить санітарний контроль не тільки з Німеччиною і Чехією, а й з усіма іншими сусідніми державами, зокрема з Україною.

Про це на пресконференції 9 березня заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, передає Укрінформ.

"Від завтра всілякі медичні та санітарні процедури будуть упроваджені на 100% наших зовнішніх кордонів, тобто з Україною, Білоруссю і Росією", - підкреслив голова МВС Польщі.

Він зазначив, що зараз санітарний контроль введено в чотирьох пунктах пропуску на кордоні з Німеччиною і в одному на кордоні з Чехією. Ці пункти вибрано тому, що саме через них рейсові автобуси перетинають польський кордон.

За словами міністра, санітарно-епідеміологічний контроль буде здійснюватися цілодобово "в усіх автобусах, мікроавтобусах, усіх транспортних засобах, які перевозять велику кількість людей".

У той самий час голова Прикордонної служби Польщі Томаш Прага уточнив, що в рамках контролю всім пасажирам і водієві буде вимірюватися температура, потім перевірятимуть карту мандрівника, яку кожен повинен заповнити польською або англійською мовами. У разі підозри на зараження коронавірусом транспортний засіб, у якому подорожувала особа, ізолюють від інших автомобілів.

Прага зазначив, що зовнішній кордон ЄС з Україною, Білоруссю і Росією щодня перетинають близько 140 тис. осіб.

Зараз у Польщі підтверджено 16 випадків зараження коронавірусом, одна людина перебуває у тяжкому стані. У вівторок президент Польщі скликає засідання Ради національної безпеки для розгляду питання боротьби із SARS-CoV-2.

6 березня Анджей Дуда підписав спецзакон про протидію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram