ГоловнаСвіт

Країни групи ОПЕК+ домовилися знизити видобуток нафти

Домовленість набуде чинності за згоди Мексики.

Країни групи ОПЕК+ домовилися знизити видобуток нафти
Фото: EPA/UPG

Учасники організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її партнери вранці в п'ятницю, 10 квітня, досягли компромісу в питанні зниження обсягів видобутку нафти, щоби не допустити подальшого падіння цін на світовому ринку.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Умови угоди передбачають зниження щоденного обсягу видобутку на 10 млн барелів на травні та червні.

У другому півріччі 2020-го добовий видобуток зросте, проте як і раніше залишиться нижчим сьогоднішнього рівня на 8 млн барелів. Домовленість набуде чинності за умови згоди Мексики з цією угодою.

Раніше повідомлялося, що міністр енергетики Мексики не погодилася з планами ОПЕК і покинула засідання, що тривало 11 годин. Потім з'явилася інформація про готовність Мексики знизити свій нафтовидобуток на 100 тисяч барелів на день протягом наступних двох місяців.

На початку березня учасники ОПЕК і її партнери на зустрічі у Відні не змогли домовитися про подальше зниження обсягів видобутку на додаткові 1,5 млн барелів на добу. Зокрема, на зниженні наполягала Саудівська Аравія, а Росія виступила проти. Провал переговорів призвів до падіння цін на нафту до мінімуму за 18 років. На її вартість також вплинула пандемія COVID-19.

Нагадаємо, 7 березня ціна нафти північноморської марки Brent впала на 9,4 %, до 45,27 долара за барель. Це найнижча ціна за три роки, а добове зниження було найбільшим із грудня 2008 року

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram