ГоловнаСвіт

Китай виключив собак з категорії тварин, чиє м'ясо можна їсти

Вони більше не будуть вважатися домашньою худобою.

Китай виключив собак з категорії тварин, чиє м'ясо можна їсти
Фото: EPA/UPG

Міністерство сільського господарства Китаю виключило собак зі списку тварин, яких можна розводити для вживання в їжу і в інших комерційних цілях, пише Reuters.

"У міру прогресу людської цивілізації, зростання суспільного інтересу та любові до захисту тварин, собаки стали компаньйонам і домашніми вихованцями, тому в Китаї вони не будуть більше вважатися за домашню худобу", – йдеться в документі.

До переліку тварин, дозволених для розведення, який опублікували 8 квітня, увійшли 18 традиційних видів худоби, зокрема велика рогата худоба, свині, птиця і верблюди.

У списку опинилися і 13 видів диких тварин, розведення яких буде звільнено від обмежень при комерційному використанні. Серед них виявилися північні олені, альпаки, фазани, страуси та лисиці. Документ винесено на обговорення громадськості.

Першим містом, у якому заборонили їсти собак, став Шеньчжень. Там заборона на вживання в їжу м'яса собак і кішок набуде чинності з 1 травня. Вважається, що в провінції Гуандун, де розташоване цей місто, споживання собачого й котячого м'яса найбільш поширене.

За даними Humane Society International, у Китаї щороку приблизно 10 мільйонів собак у рік вбивають для споживання в їжу, у місті Юйлінь проводиться щорічний фестиваль собачого м'яса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram