ГоловнаТехнології

Google і Apple розробляють платформу для пошуку хворих на коронавірус

Власники смартфонів зможуть дізнатися, чи контактували вони з хворими.

Google і Apple розробляють платформу для пошуку хворих на коронавірус
Фото: 112.ua

Google і Apple оголосили про партнерство для пошуку хворих на коронавірус. Компанії планують створити загальну платформу для користувачів iPhone і Android, яка допоможе власникам смартфонів дізнатися, чи контактували вони з хворими на коронавірус, передає Newsroom.

"Компанії планують допомогти в розробленні універсальних додатків для відстеження контактів з хворими, водночас зберігши конфіденційність користувачів (не розкриваючи особу або конкретне місце розташування)", - йдеться в повідомленні.

Наприклад, користувач може вказати в додатку, що він інфікований, а люди поблизу отримають повідомлення, незалежно від того, працює їхній телефон на iOS чи Android.

Компанії оголосили про два етапи розробки.

У травні Apple і Google випустять інструменти розробки (API), які забезпечать сумісність медичних додатків між пристроями обох ОС. Додатки будуть доступні в магазинах App Store і Google Play.

Також найближчими місяцями Apple і Google працюватимуть над створенням більш широкої платформи для відстеження контактів через Bluetooth, вбудовуючи функціональність в операційні системи. Це стане більш надійним рішенням, ніж API, що дозволить брати участь більшій кількості людей і забезпечить взаємодію з "екосистемою додатків і органами охорони здоров'я".

Водночас компанії зазначають, що на першому місці - приватність і прозорість даних, тому всю інформацію про розробки планують публікувати у відкритому доступі.

В рамках партнерства Apple і Google опублікували чернетку технічної документації, яка містить специфікації Bluetooth, криптографічні алгоритми і базову документацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram