ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перші два випадки коронавірусу зафіксували в Миколаївській області, жінки в реанімації (оновлено)

До 11 квітня це був єдиний регіон в Україні без виявленого COVID-19.

Перші два випадки коронавірусу зафіксували в Миколаївській області, жінки в реанімації (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Перші два випадки коронавірусу зафіксували в Миколаївській області, яка до 11 квітня залишалася єдиним в Україні регіоном без виявленого COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Два випадки зафіксовано у Вознесенському районі Миколаївської області. Ці дві людини повернулися з Польщі", - сказав він на брифінгу в суботу.

Ляшко зазначив, що ці два випадки не увійшли в статистику за попередню добу.

"Так, тепер, на жаль, в Україні немає жодної області, де не зафіксовано випадків COVID-19", - сказав Ляшко.

Оновлення 17:15. Дві інфіковані коронавірусом жінки з Миколаївської області перебувають у реанімації. Про це повідомила заступник начальника управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА Оксана Черненко, передає Укрінформ.

"Перші хворі на коронавірус жінки зараз у реанімації, вони перебувають в стані між середнім і важким, але не підключені до ШВЛ", - сказала Черненко.

Жінки, у яких підтвердився COVID-19, мешканки села Воронівка Вознесенського району. Вони обидві пенсіонерки, з однієї сім'ї.

Нездужання відчули 6 квітня. За медичною допомогою звернулися у Вознесенську міську лікарню 9 квітня. Там їх обстежили, взяли біоматеріал для дослідження і того самого дня перевезли в Миколаївський обласний центр інфекційних хвороб.

Результати ПРЛ-тестів були отримані о 5 ранку 11 березня. Наразі медики та правоохоронці відстежують коло контактів хворих.

За словами головного санлікаря Миколаївської області Володимира Клочка, зараз у цьому селі є шестеро людей, які повернулися з Польщі. У трьох з них вже закінчився термін самоізоляції. У ще трьох - триває.

У зв'язку з виявленими випадками коронавірусу у Воронівці обмежено в'їзд та виїзд, проводять дезінфекцію громадських місць.

Раніше відсутність коронавірусу в Миколаївській області почала розслідувати СБУ за статтею"службова недбалість". 9 квітня в Миколаївську область з інспекцією приїжджав головний санлікар Віктор Ляшко, який розповів про "спецоперацію" зі звіряння аналізів у різних лабораторіях.

Станом на ранок 11 квітня в Україні лабораторно підтвердили 2511 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За добу було зафіксовано 308 нових випадків. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів), перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти).

Лідерами з поширення інфекції є Чернівецька область (409 випадків), Київ (396), Івано-Франківська область (274).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram