ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

СБУ почала шукати причини відсутності коронавірусу в Миколаївській області

Відкрито справу за статтею "службова недбалість".

СБУ почала шукати причини відсутності коронавірусу в Миколаївській області
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України перевіряє інформацію про можливу службову недбалість посадових осіб Миколаївської облдержадміністрації щодо вжиття негайних заходів для забезпечення першочергових потреб регіону під час протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це інформує пресцентр СБУ.

"Чиновники Миколаївської ОДА в умовах стрімкого поширення пандемії та необхідності реалізації термінових заходів, визначених керівництвом країни, не вжили реальних заходів для виконання рішення облради (про придбання медобладнання та додаткове фінансування охорони здоров'я, - ред.)", - йдеться в повідомленні.

За попередньою версією слідства, дії чиновників могли завдати значної шкоди життю та здоров'ю мешканців області через поширення COVID-19.

Наразі слідчі спецслужби розпочали кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість - ред.). Триває досудове слідство.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 10 квітня зареєстровано 2203 інфікованих коронавірусом. З них 69 летальних, 61 пацієнт поборов хворобу. Миколаївська область залишається єдиною, де не виявлено випадків захворювання.

9 квітня в Миколаївську область з інспекцією приїжджав головний санлікар Віктор Ляшко, який розповів про "спецоперації" зі звірки аналізів в різних лабораторіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram