ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко запропонував ввести щотижневі виплати "на продукти" для малозабезпечених

Сума, необхідна для цієї програми, - близько 2 млрд гривень.

Порошенко запропонував ввести щотижневі виплати "на продукти" для малозабезпечених
Формирование продуктовых наборов в офисе "ЕС"
Фото: eurosolidarity.org

Депутат Верховної Ради Петро Порошенко запропонував запровадити щотижневі виплати на купівлю продуктів для малозабезпечених громадян у період епідемії.

Про це повідомила пресслужба його партії "Європейська солідарність".

Такі виплати повинні будуть тривати як мінімум чотири місяці і торкнуться більш ніж 300 тисяч сімей, середньомісячний загальний дохід яких нижчий від прожиткового мінімуму для сім'ї. Загальна сума для фінансування такої програми, за підрахунками команди Порошенка, - трохи більш ніж 2 млрд гривень. Тобто щотижнева виплата становитиме близько 400 гривень.

Для підтримки малого, середнього і великого бізнесу, який втрачає доходи від введення карантинних заходів, Порошенко пропонує уряду ввести механізм компенсації відсотків за кредитами, термін сплати яких припадав на період, що закінчується останнім числом місяця, в якому завершується дія карантину.

Також на розгляд бюджетного комітету Верховної Ради вже внесено пропозиції Порошенка про страхування медичних працівників від COVID-19.

Гроші пропонується закласти в бюджетну програму "Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення " або резервний фонд. Страхові виплати у разі прийняття відповідного закону, становитимуть:

  • у разі інфікування - 100-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року (210 200 гривень);
  • у разі смерті - 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року (1 576 500 гривень).

Гроші повинні будуть виплатити всім медпрацівникам, які заразилися коронавірусом до набуття чинності цих норм закону.

Нагадаємо, що 13 квітня Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду низки термінових законів, серед яких - внесення поправок до державного бюджету. Вони передбачають скорочення видатків майже за всіма бюджетними статтями та створення спеціального фонду із боротьби з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram