ГоловнаСуспільствоПодії

Оприлюднено дані щодо рівня радіації в зоні відчуження, де сьомий день триває пожежа

Перевищень об'ємної активності цезію-137 в приземному шарі повітря не виявлено.

Оприлюднено дані щодо рівня радіації в зоні відчуження, де сьомий день триває пожежа
Фото: facebook/Державне агентство України з управління зоною відчуження

Державне агентство України з управління зоною відчуження оприлюднило дані про рівень радіації в районі лісових пожеж у зоні відчуження ЧАЕС.

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Пресслужба Агентства повідомляє, що 10 квітня підрозділи ДержНС та співробітники лісової охорони зони відчуження продовжили гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв.

Зазначається, що в зазначених районах спостерігається горіння трав'яного настилу, очерету і лісової підстилки окремими осередками.

До гасіння пожеж залучено 379 осіб та 100 одиниць техніки, зокрема 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти.

За даними пунктів АСКРС у районі пожежі та на радіаційно-небезпечних об'єктах, рівні потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання істотно не змінилися. Коливання поточних значень перебуває у звичних для кожного пункту межах.

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

"Контрольні рівні потужності еквівалентної дози не перевищені. Станом на 21:00 10 квітня перевищень об'ємної активності цезію-137 в приземному шарі повітря не виявлено", - йдеться в повідомленні.

Вдень 10 квітня повідомлялося, що у Чорнобильській зоні сьомий день гасять лісову пожежу. Займання почалося в Іванківському районі Київської області. За даними поліції, 27-річний житель села Рагівка заради забави в декількох місцях підпалив дикорослу траву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram