ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У священника з Почаєва виявили коронавірус

Чоловік захворів 5 квітня, здав тест наприкінці тижня.

У священника з Почаєва виявили коронавірус
Почаївська Лавра
Фото: Вікторія Матола

У священнослужителя з Почаєва виявили коронавірус.

Про це повідомив мер міста Василь Бойко.

"Станом на 10:00 11 квітня в Почаєві зафіксовано сім лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За добу два нові випадки, серед них один священнослужитель, який перебуває вдома на самоізоляції", - розповів міський голова у фейсбуці.

За даними тернопільських ЗМІ та видання "Релігійна правда", це отець Олександр Марценюк, настоятель храму Різдва Іоанна Хрестителя в сусідньому з Почаєвом селі Великий Кунинець.

У фейсбуці Збаразької райадміністрації кажуть, що "на території села Великий Кунинець перебувала особа, у якої виявлено хворобу, спричинену коронавірусною інфекцією, і яка контактувала з мешканцями цього населеного пункту".

Напередодні на сайті Союзу православних журналістів було опубліковано коментар цього священника. Він розповів, що захворів 5 квітня, а 10 квітня за порадою лікаря здав аналізи на коронавірус.

Священник також попросив не притягати його хворобу до Почаївської лаври. "Я там не був з початку карантину, вже близько місяця", - заявив він.

Водночас "Релігійна правда" з посиланням на своє джерело пише, що Марценюк "у Лаврі, може, і не був, а в Росію в березні їздив, може, там і підхопив".

Нагадаємо, що коронавірус уже знайшли в Києво-Печерській Лаврі. Там захворіли щонайменше 30 осіб.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram