ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Мер Дніпра пригрозив перерити дороги до церков перед Великоднем

"Хочете сидіти без води і світла, зі закладеними дверима і перекопати дорогами? Забезпечимо".

Мер Дніпра пригрозив перерити дороги до церков перед Великоднем
Фото: dniprorada.gov.ua

Мер Дніпра Борис Філатов пригрозив, що місцева влада готова вжити радикальних заходів, щоби не допустити масового святкування Великодня в церквах.

"Шановні священнослужителі. Усе, що влада хотіла вам сказати, вам було сказано на зустрічі в єпархії 9 квітня. Я так зрозумів, що деякі не почули", – написав Філатов у фейсбуці.

"Тоді ще раз. Крім штрафів від поліції та кримінальних справ ви отримаєте весь комплекс заходів від міської влади, відпрацьованих на наливайках та пунктах прийому металобрухту. Хочете сидіти без води та світла, зі закладеними дверима й перекопати дорогами? Ми вам усе це забезпечимо. Також чекайте скасування документів щодо землі та будь-яких дозволів на реконструкцію", – заявив мер.

Він сказав, що мав хороші відносини з представниками церков усе п'ять років мерства, але "якщо ви хочете ризикувати здоров'ям людей, то тоді не ображайтеся".

Також окремо мер Дніпра передав привіт "кретинові з Тополя", який причащав людей на Вербну неділю з однієї ложечки.

Нагадаємо, що 12 квітня на святкування католицького Великодня і православного Вербної неділі в храми прийшли приблизно 126 тисяч осіб порівняно з 3 мільйонами роком раніше.

На православний Великдень, як правило, приходить ще більше людей. У 2019, за даними поліції, у Великодніх богослужіннях узяли участь майже 7 мільйонів українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram