ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Здорового глузду немає", - постанова Ляшка про роботу ринків завтра буде визнана такою, що втратила чинність

Головний санлікар заявив про "божевільні порушення".

"Здорового глузду немає", - постанова Ляшка про роботу ринків завтра буде визнана такою, що втратила чинність
Виктор Ляшко
Фото: strana.ua

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив про те, що від завтра постанова про роботу ринків буде визнана такою, що втратила чинність.

Про це він заявив у ток-шоу на телеканалі ICTV.

"Факти, які були виявлені протягом дії цієї постанови, і зловживання органів місцевого самоврядування, коли вони відкривали ринки в антисанітарних умовах, хоча там було чітко прописано, коли ми можемо відкривати, як керівництво ринку має забезпечити відвідувачів і працівників ринку засобами індивідуального захисту, - ми маємо божевільні порушення. Від завтра моя постанова, яка прописувала умови, як відкриватися ринкам, буде визнана такою, що втратила чинність, і ми не будемо в цьому працювати, здорового глузду немає", - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, рішення про дозвіл роботи продуктових ринків у період карантину було ухвалено з метою стабілізації цінової ситуації і підвищення доступності продуктів харчування для споживачів.

Нагадаємо, 30 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило роботу продуктових ринків у період карантину за умови дотримання протиепідемічних заходів.

25 березня Кабінет Міністрів продовжив карантин і ввів надзвичайну ситуацію в усіх регіонах до 24 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram