ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні тестують апарати ШВЛ вітчизняного виробництва

Зараз перевіряють технічні параметри апаратів двох українських компаній.

В Україні тестують апарати ШВЛ вітчизняного виробництва
Фото: www.president.gov.ua

В Україні вивчають можливість поставки до лікарень апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) вітчизняного виробництва.

Про це йшла мова на нараді щодо боротьби з коронавірусом під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє Офіс президента.

Відзначається, що на цей момент перевіряють технічні параметри апаратів двох українських компаній. Якщо їхні показники якості будуть відповідати закордонному обладнанню, українські лікарні отримають сотні апаратів уже в найближчі тижні.

"Вартість таких апаратів штучної вентиляції легенів у рази менша, ніж закордонного обладнання. Ми зможемо краще забезпечити наших лікарів і врятувати більше життів", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я, у 240 лікарнях, де можуть приймати пацієнтів із коронавірусом, є 1882 апарати штучної вентиляції легенів. Тиждень тому в МОЗ говорили, що загалом в країні є приблизно 4000 апаратів ШВЛ, але відтоді їхня кількість могла збільшитися.

Апарати ШВЛ грають важливу роль у порятунку пацієнтів із тяжкою формою захворювання – у такому випадку їх підключають до апаратів для забезпечення достатнього надходження кисню. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram