ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: для хворих з COVID-19 в Україні є не менш ніж 3900 апаратів ШВЛ

Приватні лікарні також виділяють для потенційних хворих поверхи або бокси.

МОЗ: для хворих з COVID-19 в Україні є не менш ніж 3900 апаратів ШВЛ
Виктор Ляшко
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я заявило, що у разі необхідності для хворих з коронавірусом в Україні є не менш ніж 3900 апаратів штучної вентиляції легенів.

Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Близько 400 апаратів для штучної вентиляції легень є у відділеннях інтенсивної терапії інфекційних лікарень. Близько 3500 апаратів є у відділеннях інтенсивної терапії, які в перспективному плані перепрофілювання лікарень надалі можуть використовуватися для надання допомоги хворим з коронавірусною хворобою", - сказав він.

Ляшко пояснив: оскільки на час карантину заборонені планові операції, то апарати ШВЛ з операційних теж можуть бути задіяні.

"Водночас ще є значна кількість апаратів штучної вентиляції легенів в операційних, які проводили планові операції. Проведення планових операцій на період карантину заборонено, тому ці апарати можуть бути використані", - зазначив головний санлікар.

Він додав, що багато приватних медустанов, які раніше не подавали статистику в МОЗ, теж виділяють поверхи або бокси для потенційних хворих.

Нагадаємо, на 20 березня в Києві кількість апаратів ШВЛ збільшилася з 200 до 300 штук.

В Україні офіційно зареєстрували 84 випадки захворювання COVID-19. При цьому за минулу добу хворобу виявили в 11 нових пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram