ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві відвідувачам магазинів заборонили входити без масок, а продавців зобов'язали міряти перед роботою температуру

Також повинна дотримуватися норма про одного відвідувача на 10 кв. м площі торгового приміщення.

У Києві відвідувачам магазинів заборонили входити без масок, а продавців зобов'язали міряти перед роботою температуру
Фото: Макс Требухов

У Києві у зв'язку з карантином заклади громадського харчування і продовольчої торгівлі зобов'язали забезпечити профілактичні та протиепідемічні заходи, у тому числі ті, що стосуються відвідувачів. Про це повідомили на сторінці КМДА в Facebook. 

"Профілактичних заходів повинні дотримуватися щодо відвідувачів, наприклад, забезпечення вхідного санітарного контролю - не допускати до торгових залів більш ніж однієї людини на 10 кв. м і осіб без засобів індивідуального захисту (маски)", - йдеться в повідомленні.

Також працівники магазинів повинні контролювати та забезпечити відстань щонайменше метр між відвідувачами в черзі до кас і терміналів самообслуговування. Крім цього, вони зобов'язані забезпечити можливість використання спиртовмісних антисептиків відвідувачами, а якщо є столи самообслуговування і під час видачі меню на винос - забезпечити одноразові серветки.

Продаж неупакованих продуктів харчування заборонено, вони повинні бути розфасовані або перебувати в упаковці виробника. Ті працівники, які найбільше контактують з відвідувачами, повинні бути забезпечені масками в розрахунку одна штука на три години роботи й антисептиками - один флакон 100 мл на зміну.

Між продавцями і покупцями також повинна дотримуватися дистанція не менш ніж метр. Крім цього, всі працівники щодня повинні проходити температурний контроль, а його результати необхідно вносити в іменні листки кожного співробітника.

Нагадаємо, 21 березня Київська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що кількість покупців, які можуть одночасно перебувати в магазинах і аптеках, не повинна перевищувати 1 людину на 10 квадратних метрів торгового приміщення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram