ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський заявив, що Китай і Південна Корея доставлять в Україну додаткові тест-системи на коронавірус і маски

Постачання може відбутися вже на поточному тижні.

Зеленський заявив, що Китай і Південна Корея доставлять в Україну додаткові тест-системи на коронавірус і маски
Фото: president.gov.ua

Китай, Південна Корея та інші країни вже на цьому тижні можуть поставити в Україну додаткові партії ПЛР-тестів на коронавірус, респіраторів і масок. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Також будуть поставлені експрес-тести і апарати штучної вентиляції легенів. Крім цього, уряд домовився про співпрацю українських і китайських лікарів. Українські медики отримають від колег з Уханя досвід в боротьбі з коронавірусом.

Крім цього Зеленський повідомив про те, що Україна і МВФ домовилися про підтримку і допомогу.

"Наші міжнародні фінансові партнери, включаючи МВС, Світовий банк, ЄБРР запевнили в готовності підтримати і допомогти Україні. Сьогодні на засіданні Кабміну розглянуть важливі рішення, в тому числі заборону на відключення електроенергії для населення, зміни в законодавство, які дозволять "Укрпошті" доставляти ліки", - повідомив президент.

НБУ, Мінфіну та Мінекономіки поставили завдання до кінця тижня розробити програму кредитних канікул для бізнесу та виплати допомоги тим, хто був скорочений через карантин.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував телеміст з китайськими і українськими медиками для передачі досвіду боротьби з коронавірусом, який відбудеться найближчим часом.

Прем'єр зазначив, що Китай "люб'язно погодився зробити прямий телеміст, щоб китайські лікарі змогли поділитися власним досвідом з нашими медпрацівниками і вірусологами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram