ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Цього тижня в Україну доставлять ще кілька партій тестів на COVID-19

Нинішнього запасу вистачить мінімум на 10 днів.

Цього тижня в Україну доставлять ще кілька партій тестів на COVID-19
Тестування
Фото: EPA/UPG

В Україні запасу ПЛР-тестів на коронавірус вистачить мінімум на 10 днів. Також до кінця тижня відбудеться ще декілька поставок тестів і медичних препаратів.

Ну а перші 250 000 експрес-тестів, доставлених з Китаю, розподілять по лікарнях і критично важливих підрозділах і організаціях. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

З них 100 000 передадуть до ЗСУ, ДПСУ, Національної гвардії і поліції. Решту доставлять у лікарні, які визначені як базові для протиепідемічних заходів.

"ПЛР-тест є одним з найбільш точних методів діагностики, оскільки дає можливість визначити наявність інфекції навіть у разі мінімального вмісту її штамів у біологічному матеріалі. Перша частина партії тестів уже до кінця понеділка буде доставлена в лабораторії всіх областей України, відповідно до аналізу їх поточних потреб", - повідомили в Офісі президента.

80 000 респіраторів і 10 000 комбінезонів, привезених з Китаю, направили в лікарні та медикам швидкої допомоги. Апарати штучної вентиляції легенів також передали в лікарні, які їх потребують.

Отримані 500 000 тришарових масок направили військовим, поліції, прикордонникам та тим службам, які контактують з населенням. Цього тижня очікуються поставки тест-систем з інших країн, також куплять вітчизняні тести, і, крім цього, медичний вантаж доставляють літаками з тих країн, з яких Україна евакуює своїх громадян.

Нагадаємо, літак Збройних сил України Іл-76 доставив в аеропорт "Бориспіль" з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції. Крім того, доставлені медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легенів та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram