ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україну з Китаю прибув літак із партією тестів на коронавірус

Військовий борт привіз два види тестів: для ПЛР і 250 тис. тестів для експресдіагностики.

Літак Збройних сил України Іл-76 доставив в аеропорт "Бориспіль" з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

Про це повідомляється на сайті президента.

Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) і 250 тис. тестів для експресдіагностики. Крім того, доставлені медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легенів та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Після завершення дезінфекційних заходів санітарними службами літак почнуть розвантажувати.

Медичні засоби, зокрема тести для ПЛР, уже в понеділок передадуть в лабораторії в кожен регіон України. Експрестести, а також медичні маски будуть направлятися для першочергових потреб медиків, військовослужбовців, співробітників поліції, прикордонної служби та інших.

Фото: facebook.com/president.gov.ua

"Швидкі тести будуть використовуватися бригадами екстреної допомоги для перевірки людей, у яких підвищена температура і є підозра на коронавірусну хворобу. У випадку позитивного результату експрестесту, лікарі повинні взяти додатковий зразок для підтвердження в лабораторії з допомогою ПЛР-тесту", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/president.gov.ua

Відзначається, що це тільки перша партія медичного вантажу з Китаю. Цього тижня заплановано ще кілька рейсів.

Фото: president.gov.ua

Фото: facebook.com/president.gov.ua

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський зустрічався з олігархами і представниками великого бізнесу. На Банковій уточнили, що на зустрічі йшлося про коронавірус, зокрема, допомогу зі закупівлею і поставкою великих партій тестів, необхідного медичного обладнання, захисних і дезінфікуючих засобів.

17 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що до 23 березня очікується надходження в Україну 1 млн експрестестів на коронавірус.

Станом на вечір 22 березня в Україні виявили 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за введення надзвичайного стану через епідемію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram