ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ планує залучити до боротьби з коронавірусом інтернів та студентів-медиків

Йдеться про студентів 5 та 6 курсів.

МОЗ планує залучити до боротьби з коронавірусом інтернів та студентів-медиків
Первокурсники НМУ на общем собрании
Фото: lovi-moment.com.ua

Міністерство охорони здоров'я планує залучити до боротьби з коронавірусом інтернів та студентів-медиків. Про це повідомляється на сайті відомства.

"МОЗ закликало до співпраці підпорядковані заклади вищої медичної освіти. Ми будемо залучати, зокрема, інтернів, які зараз перебувають на заочному циклі навчання, а також студентів 5 і 6 курсів", - сказав під час брифінгу в неділю заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

У міністерстві закликали студентів зв'язатися з відповідальними особами в університетах і "допомогти медикам на місцях рятувати життя українців".

Також відомство звернулося до служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів з проханням делегувати фахівців епідеміологічного профілю в епідбригади, створені на базі лабораторних центрів МОЗ.

Раніше про намір залучити студентів-медиків та інтернів до боротьби з COVID-19 повідомили в Іспанії, яка наздогнала Італію за темпами поширення коронавірусу. Крім того, там планують повернути на роботу нещодавно звільнених лікарів і медсестер. За підрахунками іспанського МОЗ, так вдасться збільшити кількість медперсоналу на 50 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram