ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівецькій області немає тяжких хворих з COVID-19, - голова ОДА

Частина пацієнтів проходять лікування амбулаторно.

У Чернівецькій області немає тяжких хворих з COVID-19, - голова ОДА
Фото: Петей Степан / wikipedia.org

У Чернівецькій області, незважаючи на велику кількість виявлених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, зараз немає пацієнтів у тяжкому стані.

Про це у вечірньому зверненні в суботу повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

"Серед осіб, які на сьогодні встановлені в Чернівецькій області, маємо 14 жінок і 11 чоловіків. Серед них: діти до 5 років - п'ятеро, діти від 6 до 18 років - троє, дорослих від 19 до 35 років - семеро, від 35 до 50 - троє, старші від 50 - семеро осіб", - розповів він.

Один 39-річний чоловік у Чернівецькій області вилікувався і виписаний, одна 33-річна жінка померла (лікарі вважають, що, хоча вона справді була інфікована, смерть настала не від COVID-19).

Стан інших 23 хворих стабільний.

"Вони не виявляють тяжких форм перебігу цієї хвороби, перебувають на лікуванні під інтенсивним наглядом наших лікарів. Кілька пацієнтів, у тому числі діти, отримують лікування, перебуваючи вдома в обсервації, амбулаторне лікування", - розповів губернатор.

Нагадаємо, що більше половини інфікованих у Чернівецькій області припадає на два села: 11 людей у селі Колінківці Хотинського району та ще 7 - у селі Брусниця Кіцманського району. По одному випадку є в Хотині, Чернівцях, селах Топорівці Новоселицького району, Лужани Кіцманського району, Їжівці Сторожинецького району.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram