ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівцях та Тернополі ввели обов'язковий масковий режим

Відвідувати ринки, супермаркети, магазини без масок буде заборонено.

У Чернівцях та Тернополі ввели обов'язковий масковий режим
Фото: EPA/UPG

З понеділка в Чернівцях і Тернополі почне діяти обов'язковий масковий режим.

За словами мера Чернівців Олексія Каспрука, всі співробітники і відвідувачі об'єктів, які не зупинили роботу, повинні використовувати засоби індивідуального захисту.

"Ми будемо контролювати, щоб на діючі ринки, супермаркети, невеликі магазини, і інші об'єкти, які працюють, - не допускалися відвідувачі, які не носять засоби індивідуального захисту, тобто - маски. Будь-які: саморобні, куплені", - сказав мер Чернівців у відеозверненні, опублікованому в п'ятницю ввечері.

Міський голова зазначив, що за порушення заходів для стримування епідемії передбачено адміністративне або кримінальне покарання.

Каспрук повідомив, що маски шитимуть міські підприємства легкої промисловості, і навіть запропонував шити їх самостійно, приміром, з кількох шарів старої футболки.

"Розумію, що зараз буде величезна кількість питань, де ці маски взяти - ми робимо все можливе для того, щоб забезпечити чернівчан. Сьогодні ведеться робота на наших підприємствах легкої промисловості - починається пошиття масок, потрібно трохи часу", - сказав Каспрук.

Про обов'язковий масковий режимі в Тернополі повідомив міський голова Сергій Надал під час брифінгу в суботу.

Нагадаємо, на Буковині зафіксовано найбільшу кількість хворих на коронавірус в Україні: 25 випадків з 41. З метою запобігання поширенню інфекції з 14 березня в Чернівецькій області ввели режим надзвичайної ситуації. 20 березня Чернівці закрили на в'їзд і виїзд.

Перший випадок коронавірусу в Тернопільській області зафіксували 20 березня - захворів 57-річний священник з міста Заліщики. Його в стані середньої важкості госпіталізовано до інфекційного відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги. З 21 березня в Тернопільській області введено режим надзвичайної ситуації. З 23 березня в Тернополі зупинять громадський транспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram