ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Чернівців розпорядився закрити місто через коронавірус

25 з 41 підтвердженого випадку Covid-19 в Україні зареєстровано в Чернівецькій області.

Мер Чернівців розпорядився закрити місто через коронавірус
Фото: chernivtsy.eu

Мер Чернівців Олексій Каспрук ввечері 20 березня розпорядився перекрити дороги на в'їзд-виїзд з міста через загрозу поширення коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

"Управлінню патрульної поліції в Чернівецькій області організувати з 20.03.2020 до стабілізації в м.Чернівці епідеміологічної ситуації повне перекриття руху транспорту на в'їзд /виїзд в м.Чернівці (об'їзне кільце Магала на перехресті вулиць Січових Стрільців та В. Александрі)", - йдеться в документі.

У розпорядженні мер доручив комунальному підприємству перекрити дорогу бетонними блоками.

Також мер заборонив дітям до 14 років виходити з дому без супроводу батьків.

"Введено карантин в навчальних закладах, в дошкільних установах. На жаль, не всі батьки розуміють, що зараз карантин, а не канікули. Тому заборонено появу в місті дітей до 14 років без супроводу дорослих.

Дитина повинна виходити з дому тільки з важливою метою. Наприклад, відвідування лікаря або інші обставини непереборної сили. Не для того, щоб погуляти і пограти з хлопцями у футбол. Ще раз повторюся: ймовірність зараження дуже висока", - сказав Каспрук у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці в фейсбуці.

З понеділка в місті також будуть припинені будівельні та ремонтні роботи, за винятком аварійних об'єктів і об'єктів інфраструктури. Також мер пообіцяв контролювати, щоб в магазини і аптеки запускалися люди тільки в засобах індивідуального захисту.

Нагадаємо, 25 з 41 офіційно підтвердженого випадку Covid-19 в Україні зареєстровані в Чернівецькій області. Тільки 20 березня на Буковині підтвердили 10 випадків інфікування коронавірусом.

Одна з трьох померлих в наслідок коронавірусної інфекції - 33-річна мешканка Чернівців.

Перший інфікований коронавірусом в Україні - теж з Чернівецької області. Він уже одужав.

За даними Чернівецької ОДА, географія поширення коронавірусу в області така:

  • 11 осіб в селі Колінківці Хотинського району;
  • 7 осіб у Брусниці Кіцманського району;
  • 1 людина в Хотині;
  • 1 людина в Топорівцях Новоселицького району;
  • 1 людина в Лужанах Кіцманського району;
  • 1 людина в Чернівцях;
  • 1 людина в селі Їжівці Сторожинецького району.

З огляду на концентрацію випадків, в селах Топорівці, Колінківці, Грозинці і Бочківці введено особливий режим в'їзду і виїзду. Всі жителі цих сіл, які є контактними особами або мають історію подорожей в країни, де зафіксовані випадки COVID-19, повинні піти на жорсткий домашній карантин.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції з суботи, 14 березня, в Чернівецькій області ввели режим надзвичайної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram