ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівецькій області оголосили режим надзвичайної ситуації

З 14 березня обмежують роботу ринків, крім продуктових секторів. Усі інші гіпермаркети, супермаркети, торговельні центри до 3 квітня будуть закриті.

У Чернівецькій області оголосили режим надзвичайної ситуації
Глава Черновицкой ОГА Сергей Осачук

У Чернівецькій області із суботи, 14 березня, вводиться режим надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Про це у відеозверненні заявив глава ОДА Сергій Осачук.

"Як відомо, ми маємо другий підтверджений випадок (коронавірусу, - ред.), і тепер це не тільки Чернівці, а й один з районів області. Це спонукає і дає підстави, щоб ввести з завтрашнього дня режим надзвичайної ситуації на території Чернівецької області", - сказав голова облдержадміністрації.

Осадчук наголосив на необхідності усвідомити, що "ефективний захист - це максимально соціальна відповідальна поведінка і недопущення масового скупчення населення на одній території".

У зв'язку з цим в області з 14 березня обмежують роботу ринків, крім продуктових секторів. Всі інші гіпермаркети, супермаркети, торговельні центри до 3 квітня будуть закриті.

Осадчук закликав жителів області до солідарності та громадянської відповідальності. "Ці заходи заради однієї мети - допомогти зберегти здоров'я і життя буковинців", - підкреслив він.

Раніше в Чернівецькій області посилили заходи карантину після другого випадку COVID-19.

Чернівецька область першою в Україні запровадила карантин через коронавірус після того, як 3 березня в регіоні підтвердили перший випадок хвороби COVID-19. 12 березня підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією.

За даними Чернівецької ОДА, станом на 13 березня в області госпіталізовано 8 осіб з підозрою на COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram