ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Чехія закрила в'їзд у країну для іноземців і заборонила виїжджати своїм громадянам

Обмеження набудуть чинності з 16 березня.

Чехія закрила в'їзд у країну для іноземців і заборонила виїжджати своїм громадянам
Фото: ЦТС

Влада Чехії закрила для іноземців в'їзд у країну та заборонила виїжджати своїм громадянам через ситуацію з коронавірусом. Про це пише Novinky.

Заборона діятиме з 16 березня. Виняток буде тільки для водіїв вантажівок, машиністів, провідників потягів і рятувальників.

"Ми вводимо заборону для всіх іноземців, за винятком іноземців з тимчасовим або постійним проживанням з 00:00 16 березня. Уряд заборонить чеським громадянам і іноземцям з постійним або тимчасовим проживанням залишати Чеську Республіку", - заявив прем'єр-міністр Андрій Бабіш.

Усі громадяни Чехії, які повертаються з країн з великою кількістю хворих на коронавірус, перебуватимуть на карантині 14 днів. Поки що в цьому списку 15 країн, у тому числі Китай, Італія, Франція і Німеччина.

Нагадаємо, сьогодні РНБО України повідомило про закриття кордонів на в'їзд іноземців. Заборона набуде чинності через 48 годин. Українці, які бажають повернутися додому, зможуть це зробити, однак для тих, хто приїжджатиме з країн з великою кількістю хворих на коронавірус, буде введено обов'язок пройти обсервацію.

Раніше кордони закрили Словаччина і Словенія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram