ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Мерія Києва замовила 100 тисяч експрес-тестів на коронавірус

На випадок епідемії підготовлені 500 ліжок і 120 апаратів ШВЛ.

Мерія Києва замовила 100 тисяч експрес-тестів на коронавірус
Фото: kyivcity.gov.ua

Мерія Києва замовила 100 тисяч експрес-тестів для перевірки на коронавірус.

Про це повідомив глава Київської міськадміністрації Віталій Кличко у п'ятницю в ефірі радіо "НВ".

"На той випадок, якщо кількість хворих буде великою, ми зараз замовили 100 тисяч тестів, які скоро будуть у Києві. Щоб ми були підготовленими і могли оперативно здійснювати діагностику у разі необхідності", - сказав він.

"Краще запобігти пожежі, ніж потім її гасити", - пояснив Кличко позицію столичної влади.

Він сказав, що у Києві випадків коронавірусної хвороби поки немає, але місто в принципі готове до можливого початку епідемії.

"Ми підготували у місті Києві сім стаціонарних відділень інфекційних захворювань. Понад 500 ліжок про всяк випадок уже підготовлені. Близько 120 апаратів штучного дихання, замовили ще 30. Я вже говорив: 5000 експрес-тестів у нашому місті є. Витягли з аптек і знезаражувальні засоби, і я дав завдання негайно закупити. Тобто місто Київ готове до будь-якого розвитку подій", - сказав Кличко.

Нагадаємо, що в Україні наразі виявили трьох хворих з діагнозом COVID-19. Одного 39-річного чоловіка лікують у Чернівцях на початку місяця, його стан, судячи за повідомленнями, не викликає побоювань. 12 березня стало відомо про ще двох хворих: у Житомирській області у тяжкому стані перебуває 71-річна жінка, яка приїхала з Польщі, у Чернівецькій області - 64-річний чоловік, чия дружина приїхала з Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram