ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Стан зараженої коронавірусом жінки оцінили як тяжкий

Жінку підключали до апарата штучної вентиляції легенів.

Стан зараженої коронавірусом жінки оцінили як тяжкий
Фото: Youtube Printscreen

Стан хворої на коронавірус 71-річної пенсіонерки, госпіталізованої в Радомишлі Житомирської області, оцінюють як важкий. Про це повідомили на засіданні Житомирської ОДА.

На 6 годину ранку 13 березня пацієнтку підключали до апарата штучної вентиляції легенів. На цей момент вона вже дихає самостійно з кисневою підтримкою і притомна. Наразі її не планують перевозити в Житомир, вона буде лікуватися в Радомишлі.

Раніше також стало відомо, що в Радомишлі встановили 22 осіб, які контактували із зараженою коронавірусом жінкою. Люди добровільно погодилися на самоізоляцію, двоє з них - жителі Києва, їх ізолювали в столиці.

Нагадаємо, 71-річна пенсіонерка з Радомишля почувалася погано ще з 3 березня, але не зверталася до лікарів, не сиділа вдома і навіть встигла відвідати церкву. Вона нещодавно повернулася з Польщі.

В Україні на цей момент тільки три підтверджені випадки захворювання на коронавірус. 3 березня в Чернівецькій області підтвердили перший випадок хвороби COVID-19.

12 березня підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де головний європейський осередок хвороби. Перший пацієнт їздив у цю країну, а у другого хворого туди їздила дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram