ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

АМКУ перевірить ціни на медичні маски, - Ляшко

Спекулянти, які продавали маски за завищеними цінами, можуть бути притягнуті до відповідальності.

АМКУ перевірить ціни на медичні маски, - Ляшко
Виктор Ляшко
Фото: Politeka

Антимонопольний комітет перевірить вартість засобів індивідуального захисту на тлі боротьби з поширенням коронавірусу в Україні.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми "Право на владу", передає "Укрінформ".

"Зараз є доручення прем'єр-міністра Антимонопольному комітету перевірити всі ціни, які є на ринку як на засоби індивідуального захисту, так і на інші речі, які використовуються у протидії захворюванню коронавірусній інфекції", - сказав він.

Ляшко підкреслив, що через спекуляції з цінами на маски в Кабміні вже провели нараду з представниками антимонопольного комітету. За його словами, спекулянти, які продавали маски за завищеними цінами, можуть бути притягнуті до відповідальності.

"Ми вже проводили з ними оперативну робочу зустріч. Якщо будуть такі факти встановлені, то будуть і певні стягнення або санкції до порушників законодавства", - додав він.

Ляшко також додав, що МОЗ ініціює скликання позачергового засідання Верховної Ради для прийняття законопроекту щодо пріоритетного розмитнення товарів, необхідних для боротьби з коронавірусом.

За його словами, законопроект буде поданий до парламенту найближчим часом.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я не рекомендує носити маски для профілактики захворювання на новий коронавірус. Маски варто надягати людям, які вже захворіли, для зниження ризику зараження інших у закритих приміщеннях. На вулиці маски неефективні.

Раніше Кабмін оприлюднив список захищених товарів, заборонених до експорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram