ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україну повернулися громадяни, які були на лайнері Diamond Princess

Перед поверненням вони декілька разів пройшли тести на відсутність захворювання.

В Україну повернулися громадяни, які були на лайнері Diamond Princess
Фото: EPA/UPG

В Україну повернулися двоє громадян, які заразилися коронавірусом на лайнері Diamond Princess і пройшли лікування в Японії. Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він підкреслив, що перед поверненням чоловік і жінка кілька разів пройшли тест на відсутність коронавірусу. Після повернення додому їх помістили в обсервацію.

"Сьогодні вночі в Україну безпечно повернулися здорові двоє українців, які раніше були на судні, яке було ізольовано. Вони кілька разів пройшли контроль на стан здоров'я", - пояснив він.

"У нас є п'ять інфікованих громадян за кордоном: один в Італії і ще четверо було в Японії, але вони вже одужали", - додав Кулеба.

На початку лютого круїзний лайнер Diamond Princess зупинили на карантин поблизу Йокогами. На борту лайнера перебувало понад 3,7 тисячі осіб. Серед них - 25 українців, які є членами екіпажу. Згодом у двох українців підтвердили наявність коронавірусу.

19 лютого карантин було знято, пасажири Diamond Princes почали сходити на берег. Для дозволу на висадку у пасажирів мають зафіксувати негативний результат тесту на коронавірус і відсутність симптомів. Майже всі українці, які перебували на кораблі, від евакуації відмовилися.

27 лютого стало відомо, що на Diamond Princess захворіли ще двоє українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram