ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

США через коронавірус закрили в'їзд для подорожуючих з Європи

Заборона не торкнеться громадян США, які повертаються додому.

США через коронавірус закрили в'їзд для подорожуючих з Європи
Фото: EPA/UPG

США призупинили всі пасажирські перевезення з континентальної Європи, щоб стримати поширення коронавірусу SARS CoV-2. Про це повідомив президент Дональд Трамп, пише Reuters

Заяву Трамп зробив після того, як Італія встановила найбільш жорсткі заходи контролю, закривши бари, перукарні, ресторани і всі магазини, крім продуктових, а також аптек.

Трамп заявив, що обмеження на поїздки з Європи в США будуть застосовуватися з опівночі п'ятниці, 13 березня, додавши, що подібні заходи стосовно мандрівників з Китаю і Південної Кореї допомогли обмежити поширення вірусу. Обмеження не поширюватимуться на мандрівників з Великобританії і на вантажі з Європи.

Відзначають, що також обмеження не торкнуться громадян США, які повертаються з Європи додому.

"Ми переживаємо критичний час у боротьбі з вірусом. Ми зробили життєво важливий крок, почавши діяти в Китаї. Тепер ми повинні зробити ті самі дії з Європою. Ми не будемо відкладати", - заявив Дональд Трамп.

В.о. міністра внутрішньої безпеки Чуд Вулф уточнив, що обмеження стосуються країн Шенгенської зони. Це Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція і Швейцарія. Про це пише "Інтерфакс-Україна"

Нагадаємо, відсьогодні в Україні введено карантин. Усі навчальні заклади закриті, а масові заходи, в яких задіяні понад 200 осіб, - заборонені. У Києві також закрили всі розважальні установи, включаючи театри та кінотеатри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram