ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Запорізькій області на коронавірус перевіряють жінку, яка повернулася з Італії

Аналізи на грип у неї виявилися негативними.

У Запорізькій області на коронавірус перевіряють жінку, яка повернулася з Італії
Фото: EPA/UPG

У Запорізькій області за медичною допомогою через важку гостру респіраторну інфекцію 9 березня звернулася жінка, яка прибула з Італії. Пацієнтка заперечує контакти з хворими на коронавірусповідомили у пресслужбі Запорізької обласної державної адміністрації.

У Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ повідомили, що через те, що жінка була у країні з великою кількістю випадків зараження, і через важкість перебігу її хвороби, її госпіталізували до боксованого відділення інфекційної клінічної лікарні.

Результати аналізів на грип і парагрип виявилися негативними.

"Для подальшого вивчення матеріал, у тому числі і для дослідження на новий коронавірус, було відправлено до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я", - додали в ОДА.

За усіма людьми, які контактували з пацієнткою, встановлено 14-денний медичний нагляд. Результати аналізів будуть відомі за кілька днів.

Нагадаємо, в Україні наразі лабораторно підтверджено тільки один випадок коронавірусу SARS CoV-2. Чоловіка госпіталізовано у Чернівецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram