ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У ВООЗ заявили, що Європа стала епіцентром пандемії коронавірусу

У Китаї в піковий час реєстрували менше випадків зараження за добу, ніж зараз у Європі. 

У ВООЗ заявили, що Європа стала епіцентром пандемії коронавірусу
Фото: Скриншот

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив, що епіцентр пандемії коронавірусу розташований у Європі.

Кількість нових випадків інфікування за добу в Європі перевищує ці показники в піковий час у Китаї. Про це Гебреєсус повідомив на брифінгу.

"Понад 132 000 випадків COVID-19 зараз зафіксовані в 123 країнах і територіях, 5000 чоловік загинули. Європа стала епіцентром пандемії", - повідомив голова ВООЗ.

Він підкреслив, що зараз багато країн розробили національні або регіональні плани стримування коронавірусу, і це правильне рішення, оскільки боротьбу з вірусом потрібно вести далі. Він закликав усі держави ввести підвищені заходи безпеки, а тим країнам, яких коронавірус не торкнувся, все одно бути готовими до того, що він може з'явиться.

"Будьте готові. Кожен повинен знати симптоми, як запобігти захворюванню. Кожен медичний працівник повинен розуміти, що робити з пацієнтами", - зазначив голова ВООЗ.

Нагадаємо, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про те, що спалах коронавірусу офіційно є пандемією. Через два дні кількість охоплених вірусом країн і територій виросла до 123. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram