ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Рада церков закликала вірян за наявності симптомів ГРВІ сидіти вдома

Церковники попросили відповідально ставитися до карантину.

Рада церков закликала вірян за наявності симптомів ГРВІ сидіти вдома
Фото: president.gov.ua

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій оприлюднила заклик до вірян у зв'язку з введенням в Україні карантину через коронавірус.

Про це йдеться на сайті Ради церков.

Релігійні діячі закликають вірян з розумінням і відповідальністю ставитися до заходів, покликаних запобігти поширенню коронавірусу і забезпечити його локалізацію.

"Ставитися з почуттям відповідальності, як до себе, так і до інших. Якщо у вас є симптоми ГРВІ або недавно прибули з країн, де спостерігається високий рівень захворюваності коронавірусом, прохання провести вдома не менш ніж два тижні (інкубаційний період коронавірусу), уникаючи перебування в людних місцях, і звернутися по лікарську допомогу", - закликали в Раді церков.

Заява церковників з'явилася на тлі інформації про першу смерть від коронавірусу в Україні. За даними житомирської влади, померла жінка відчувала нездужання ще з 3 березня, але все одно пішла на недільну службу 8 березня, поставивши під загрозу священнослужителів і парафіян. До 12 березня у неї розвинулася пневмонія, і вже 13 березня вона померла.

Церкви просять дотримуватися рекомендацій медиків, особистої гігієни, а також бути толерантними і допомагати хворим.

Нагадаємо, в Україні поки що виявили трьох хворих з діагнозом COVID-19. Одного 39-річного чоловіка лікують у Чернівцях з початку місяця, його стан, судячи з повідомлень, не викликає побоювань. 12 березня стало відомо про ще двох хворих: у Житомирській області у важкому стані перебувала 71-річна жінка, яка приїхала з Польщі, в Чернівецькій області - 64-річний чоловік, чия дружина приїхала з Італії.

13 березня пенсіонерка з Житомирської області померла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram