ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ веде переговори про продовження лінії швидкісного трамваю до Палацу спорту

Це входить у новий генплан, будівництво почнеться не раніше, ніж у 2021 році.

Київ веде переговори про продовження лінії швидкісного трамваю до Палацу спорту
Фото: Укринформ

Київ веде переговори з міжнародними фінансовими установами щодо продовження трамвайної лінії від вулиці Старовокзальної до станції метро "Палац спорту" з заїздом на Вокзальну площу. Про це повідомив пресцентр КМДА з посиланням на голову КМДА Олександра Густелєва.

За його словами, зараз видано розпорядження КМДА № 431 з метою відпрацювання техніко-економічного обґрунтування будівництва трамвайної лінії.

"Трамвайна лінія буде включена в комплексну схему транспорту Києва, що є частиною нового генерального плану столиці. Запуск нової трамвайної лінії розвантажить червону гілку і пересадочні вузли метро, скоротить час поїздок до центру міста, оптимізує і зменшить навантаження на транспортні маршрути, а також забезпечить більш комфортне перевезення пасажирів", - зазначив Густєлєв.

Замовником робіт визначено КП "Київпастранс", протягом 2020-2021 років воно має забезпечити розробку, експертизу і затвердження проєктної документації. Тому, безпосередньо будівництво почнеться не раніше, ніж у 2021 році.

Трамвайні колії планують побудувати з використанням сучасних технологій, які знизять експлуатаційні витрати, шумоутворення і вібрацію. Також планується реконструювати контактну мережу, встановити пристрої GPS на трамваях тощо.

На зупинках електротранспорту повинні з'явитися інтерактивні інформаційні табло. Тому пасажири у режимі онлайн зможуть отримувати інформацію про прибуття трамваїв.

Нагадаємо, зараз у Києві від вулиці Старовокзальної курсує швидкісний трамвай на Борщагівку. Протягом літа і осені 2019 року там робили капітальний ремонт станцій Гната Юри, Національний авіаційний університет, площа Перемоги, Польова і Політехнічна. У кожної станції власна айдентика, і кожна станція доступна для маломобільних груп населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram