ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві встановлені нові температурні рекорди

З початку березня зафіксовано вже 9 температурних рекордів.

У Києві встановлені нові температурні рекорди

У Києві продовжують встановлювати нові температурні рекорди. Так, 12 березня середньодобова температура повітря перевищила попереднє найвище історичне значення 1915 року для цього дня на 0,4 градуса і становила 9,2 градуса. Про це повідомив пресцентр Центральної геофізичної обсерваторії.

Крім того, температура під ранок 13 березня не опустилася нижче 8 градусів тепла, таким чином перевищивши попередній максимум для цієї ночі, який було зафіксовано в 2008 році, на 1,3 градуса.

"Загалом на сьогодні вже 9 температурних рекордів у столиці, зафіксованих з початку нинішнього березня", - йдеться в повідомленні. В обсерваторії підкреслили, що за кліматичної норми така температура відповідає середині квітня.

Нагадаємо, 3 березня середньодобова температура в Києві становила +8,3°С. Це рекордний показник за всю історію спостережень обсерваторії. Також побито абсолютний рекорд температури для цієї дати - 3 березня після полудня температура піднялася до +14,8°С, попередній рекорд 1997 року на півтора градуси нижчий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram