ГоловнаСуспільствоЖиття

АМКУ застеріг від необґрунтованого підвищення цін на ринках фармацевтики

За порушення АМКУ може накласти штраф розміром до 10% річного обігу порушника.

АМКУ застеріг від необґрунтованого підвищення цін на ринках фармацевтики
www.amc.gov.ua

Антимонопольний комітет України стежить за ситуацією на ринках фармацевтики і застерігає від необґрунтованого підвищення цін. Про це сказано у повідомленні комітету.

"Антимонопольний комітет офіційно повідомляє: факти необґрунтованого підвищення цін на лікарські засоби і предмети гігієни будуть ретельно досліджуватися у максимально стислі терміни. Те ж стосується й інших потенційних зловживань, наприклад, створення штучного дефіциту", - сказано у повідомленні.

За антиконкурентне поводження на ринку АМКУ може накласти штраф у розмірі до 10% річного обігу порушника.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні введено карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. Обмеження включають закриття навчальних закладів; заборону масових зібрань понад 200 осіб (стосується спортивних заходів, які можуть проходити без глядачів, а також культурно-мистецьких заходів); закриття авіасполучення з деякими країнами.

Окрім того, Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення про закриття кордонів на два тижні. Заборони на в'їзд для громадян України не буде, але РНБО закликала українців не їздити за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram