ГоловнаКультура

Столичний кінотеатр "Краків" відремонтують за 144 млн, хоча дві фірми пропонували на чверть нижчі ціни

Одна з компаній довела свою правоту через АМКУ і Державну аудиторську службу.

Столичний кінотеатр "Краків" відремонтують за 144 млн, хоча дві фірми пропонували на чверть нижчі ціни
Фото: Wikimapia

Комунальне підприємство "Київкінофільм" 28 лютого за результатами тендеру замовило Товариству з обмеженою відповідальністю "Ж.О.К." капремонт кінотеатру "Краків", розташованого на Русанівській набережній, 12, за 114 290 000 грн, хоча в цьому тендері ще дві фірми пропонували на чверть нижчі ціни. Про це йдеться в матеріалі "Наших грошей" з посиланням на систему ProZorrо.

Цього році в Києві повинні виконати капітальний ремонт побудованого 1968 року кінотеатру "Краків" на Русанівській набережній. Кінотеатр не працює з 2000 року, проте там діяв муніципальний театр "Київ". Відремонтовану будівлю передадуть підприємству "Європейський культурний центр Краків" для кінопоказів, вистав, концертів тощо.

Ціна цієї угоди на 7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 123 070 000 грн.

Дорожчим конкурентом було київське ТОВ "Інтеграл Буд-Стандарт". У 2018-2019 роках воно також виграло два тендери на капремонт кінотеатру "Краків" за 133,42 млн грн, однак виплатили йому лише 20,17 млн грн.

Однак у цьому тендері дві фірми ТОВ "БК "Укрбудреконструкція" і ТОВ "Мостицький 2" пропонували на чверть нижчі ціни, ніж переможець тендеру - фірма "Ж.О.К.".

Першу фірму відхилили через відсутність цілої низки документів, а "Мостицький 2" - оскільки вона нібито не підтвердила документів про укомплектованість автокраном вантажопідйомністю 25 т.

При цьому компанія "Мостицький 2" довела через АМКУ, що надала всі необхідні документи на автокран. Під час повторного розгляду замовник знову відхилив пропозицію компанії через відсутність гарантійного листа про укомплектованість автокрана і техпаспорта про реєстрацію. Після цього фірма "Мостицький 2" знову поскаржилася в АМКУ, заявивши, що замовник проігнорував подані документи, але потім відкликала скаргу без пояснення причин.

Тендерна документація вимагала гарантійний лист, а також техпаспорт або свідоцтво про право власності (або аналогічні правоустановчі документи). Фірма надала гарантійний лист і свідоцтво про реєстрацію автокрана.

Державна аудиторська служба теж визнала відхилення фірми "Мостицький 2" порушенням. Зараз замовник судиться з нею.

Київська фірма-переможець тендеру "Ж.О.К.", якою володіє і управляє Сергій Хамбір, була створена у 2017 році. При цьому прокуратура розслідує можливе незаконне заволодіння бюджетними коштами фірмою "Ж.О.К." при проведенні благоустрою ділянки на Андріївському узвозі у напрямку фунікулера за 12 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що в січні 2019 року Верховний Суд скасував постанову Північного апеляційного господарського суду про повернення місту Києву права власності на будівлю кінотеатру "Тампере" на вул. Героїв Севастополя, 42.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram