ГоловнаКультура

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року - 2019" у номінації "Митець року" Пресс-релиз

Олексій БОТВІНОВ

Народний артист України, лауреат міжнародних конкурсів, президент міжнародного музичного фестивалю ODESSACLASSICS

Найвагоміші події у Вашій професійній діяльності 2019 року: Організація 5-го ювілейного фестивалю ODESSA CLASSICS (1-9 червня 2019), новаторський проєкт “Piano Light Show” - прем’єра не тільки в Україні, а також у Швейцарії та Німеччині. Гастролі в багатьох країнах світу, наприклад у Берлінській філармонії, Лейпцизькому ґевандгаузі, Цюриському Тонгаллє, в парламенті Швейцарії, тур Німеччиною з оркестром Сан-Франциско. Запис диска на легендарному лейблі Detsche Grammaphon.

Ваша «Формула успіху»: Немає перешкод.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Піаністом, який гастролює по світу.

Чи маєте мрію, що наразі не здійснилася? Справжня державна підтримка класичної музики.

Бути сьогодні успішним – це… створювати нове, здійснення бажань.

Ваш улюблений афоризм? Роби, що повинен - і будь, що буде.

Кого Ви вважаєте найяскравішим генієм усіх часів і народів? Йоганн Себастіан Бах.

Що Вам найбільше заважає у Вашій професії? Труднощі з пошуком нових меценатів.

Коли, по-вашому, творчість стає мистецтвом? Коли вона стає потрібною людям.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? В чистій совісті.

Продовжте фразу «Дайте мені точку опори - і я... зміню місто України на культурній мапі світу».

Кому в цьому житті Ви заздрите? Моїм європейським колегам, які втілюють у життя масштабні культурні проєкти.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Віра в людей.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Добре червоне вино.

Чи є у Вас улюблена книга? Міхаїл Шишкін, «Письмовник».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? Леонардо да Вінчі.

Яке чудо світу хотіли б перенести до свого рідного міста? Що воно символізувало б? Гуггенхайм, Музей в Більбао - розуміння суспільством вагомості культури.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Одеса.

Уявіть, що до Вас у гості завітав президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? До Одеси.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що - найбільшою помилкою? Те, що не поїхав з країни. Те, що не поїхав з країни.

Яке заняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Мандри.

Михайло ПОПЛАВСЬКИЙ

Ректор (Почесний президент) Київського національного університету культури і мистецтв, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, виконавець і популяризатор українських пісень, продюсер, режисер-постановник.

Повний кавалер ордена «За заслуги» (2000 — ІІІ ступеня, 2001 — II ступеня, 2007 — I ступеня), лауреат національної премії «Людина року» (1997 – у номінації «Діяч культури і мистецтв», 2009 – в номінації «Митець року»), з 1997 по 2001 рр. — за результатами Всеукраїнського рейтингового опитування, проведеного Українською студентською спілкою (УСС), п’ять років поспіль визнано «Ректором року». Нагороджений орденом М. Грушевського IV ст. «За розбудову України». Народний депутат України IV, VII, VII скликань.

Найвагоміші події у Вашій професійній діяльності 2019 року: Церемонія нагородження Національного хіт-параду «Українська пісня року – 2019» у Національному палаці Україна. Ювілейний концерт Михайла Поплавського в Палаці спорту «Я –  Українець!».

Ваша «Формула успіху», Ваше життєве гасло. Формула успіху: «Жити, любити і перемагати»; «Хочете бути щасливими? Будьте! Хочете стати популярними (успішними)? Станьте! Зрозумійте, чого ви хочете, та наполегливо йдіть до мети! Якщо у вас є воля до перемоги, внутрішній стрижень і мрія — вперед! Труднощі слабкого ламають, а сильного гартують. Будьте сильними, живіть на позитиві! Атакуйте життя!»

Життєве гасло: «Емоційний інтелект, з творчо-прикладним характером починає і виграє».

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Я знав, що стану ректором.

Чи маєте мрію, що наразі не здійснилася? Перетворити  Київський національний університет культури і мистецтв на «Український Гарвард».

Бути сьогодні успішним – це… У світі немає нічого неможливого. Щоб досягти успіху в будь-якій справі, потрібно вкласти в неї свою душу і серце. Не кошти, не інвестиції, не бажання заробити — а вкласти себе!

Ваш улюблений афоризм? «Створи команду людей, розумніших за себе, і керуй ними» (М. Поплавський).

Кого Ви вважаєте найяскравішим генієм усіх часів і народів? Тарас Шевченко – це постать, яка об'єднує українців. Він завжди є сучасним, глибину його слова, унікальність думки, непересічність життєвої долі давно визнано у всьому світі.

Що Вам найбільше заважає у професії? Брак часу.

Коли, по-вашому, творчість стає мистецтвом? Коли задуманий творчий проєкт реалізується на 100% і дарує радість людям.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Щастя не в грошах, а у їх кількості. Мене захоплює сам процес організації будь-якої справи: чи то керівництво Університетом, чи то створення ресторанного бізнесу, чи організація шоу. Цим я самостверджуюся! А гроші – це вже винагорода. Бідність – це принизливо. Гроші потрібні, щоби гідно жити. Я не соромлюся визнати, що я – успішний менеджер. Гроші ж самі по собі – це засіб задоволення бажань.

Продовжте фразу «Дайте мені точку опори - і я... зроблю цей світ щасливим!»

Кому в цьому житті Ви заздрите? Не заздрю нікому. Люблю і поважаю своїх студентів, вони для мене найвищий авторитет.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Я – трудоголік.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Сало, варенички і борщ.

Чи є у Вас улюблена книга? Ден Кеннеді, «Жорсткий менеджмент. Примусьте людей працювати на результат». Дейл Карнегі, «Як здобувати друзів і впливати на людей».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? Генрі Фордом, Вінстоном Черчиллем, Михайлом Грушевським.

Яке чудо світу ви хотіли б перенести до свого рідного міста? Що воно символізувало б? Хотів би мати на території Університету культури Колізей, але у зменшеному масштабі. Він символізував би місце для сучасних розважальних видовищ – шоу, концертів, вистав.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали?«Поплавок» або «Батьківська хата».

Уявіть, що до Вас у гості завітав президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? В Університет культури або в рідне село Мечиславку.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що - найбільшою помилкою? Головною справою свого життя вважаю університет, а головною суспільною роллю – ректора. Помилок було багато в моєму житті, але всі вони перетворилися на досвід.

Яке заняття для  Вас – найкращий відпочинок? Гумор, спорт і секс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram