ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА доручила київським магазинам і ринкам створити "стратегічний запас" продуктів

У КМДА закликали не поширювати паніку.

КМДА доручила київським магазинам і ринкам створити "стратегічний запас" продуктів
Фото: maximonline

У зв'язку з введеним карантином, влада Києва доручила керівникам торговельних мереж, ринків, главам райадміністрацій, планувати і забезпечити стратегічні запаси продуктів на два тижні. Про це на фейсбуці повідомив заступник голова КМДА Володимир Слончак.

"міська влада дала доручення керівникам торгівельних мереж, головам районних держадміністрацій, керівникам ринків планувати і забезпечити стратегічні запаси продовольства на два тижні, зокрема, хліба, м'яса, цукру, солі, борошна, чаю, кави, сухого молока, олії соняшникової, масла вершкового, гречки, рису, макаронних виробів, консервів тривалого зберігання, тощо", - написав Слончак.

Він зазначив, що продуктів у магазинах достатньо і закликав не поширювати паніку. Слончак також повідомив, що сьогодні особисто пройшовся по магазинах у центрі Києва, щоб переконатися, що продуктів достатньо.

"Черг немає, усе спокійно. Міська влада розуміє, що забезпечення продуктами вкрай важливо для безпеки і спокою нас усіх. Тому ми з багатьох сторін підходимо до цього питання", - підкреслив він.

Нагадаємо, у Києві ввели профілактичні заходи для нерозповсюдження коронавіруса SARS-CoV-2. Тимчасово обмежено освітній процес у закладах загальної та вищої освіти, у дитячих садах, у художніх, спортивних школах. Також заборонені масові заходи, у тому числі кіносеанси, концерти і спектаклі.

При цьому, влада Києва не приймала ніяких рішень про закриття міста на в'їзд і виїзд, якщо у ньому виявлять хоча б один випадок зараження коронавірусом.

Сьогодні в Україні зафіксована перша смерть від коронавірусної інфекції. Померла 71-річна пенсіонерка з Радомишля Житомирської області. Раніше вона відвідувала Польщу.

В Україні наразі залишається два підтверджені випадки захворювання на коронавірус. 3 березня у Чернівецькій області підтвердили перший випадок хвороби COVID-19. 12 березня підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де знаходиться головне європейське вогнище хвороби. Перший пацієнт їздив у цю країну, а у другого хворого туди їздила дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram