ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко пообіцяв до літа закінчити всі роботи на Шулявському мосту

Кличко продовжує "позитивно дивитися в завтрашній день".

Кличко пообіцяв до літа закінчити всі роботи на Шулявському мосту
Фото: bigkiev.com.ua

До літа в Києві мають намір завершити всі роботи з будівництва Шулявського шляхопроводу і з'їздів з нього. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає пресцентр КМДА.

"У нас є багато викликів. Фінансові, політичні, коронавірус. Не звикли ми жити в «теплій ванні». Постійно доводиться долати перешкоди. Але ми впораємося. Я позитивно дивлюся в завтрашній день. До літа, наприклад, ми плануємо добудувати і повністю відкрити Шулявський шляхопровід. Нам потрібна ця розв'язка", - сказав Кличко.

Мер столиці ще раз звернувся до Фонду держмайна щодо знесення п'ятого цеху заводу "Більшовик", щоб дати можливість Києву остаточно добудувати Шулявський шляхопровід і всі необхідні з'їзди з нього.

"Якщо вони цей цех не знесуть, мені нічого іншого не залишається, як самому сідати на бульдозер і зносити його. Тому що там продають шкарпетки, якийсь китайський секонд-хенд, а нам потрібна сучасна розв'язка", - підкреслив мер.

Він також зазначив, що багато мерів Києва обіцяли добудувати Подільсько-Воскресенський міст, але не зробили цього. За словами Віталія Кличка, він хоче бути саме тим мером, який відкриє і цей міст.

"Не вірили, що до кінця минулого року ми запустимо рух Шулявським мостом. Тоді перед Новим роком я проїхав по мосту в костюмі Діда Мороза. Цей костюм Діда Мороза я вже готую, щоб проїхатися Подільсько-Воскресенським мостом", - додав Кличко.

Крім того, через місяць-півтора планують відкрити і новий вхід у зоопарк. Також у планах мерії на цей рік встановити новий фонтан на Володимирській гірці і найбільший у столиці прапор країни до Дня Державного Прапора України.

Його планують встановити на пагорбах поряд з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні.

"Головний прапор країни буде видно з будь-якої точки нашого міста. Висота його буде більш ніж 80 метрів. Розмір самого прапора - 25 на 50 метрів", - зазначив мер Києва.

Нагадаємо, сьогодні КМДА також повідомляла, що Київ веде переговори з міжнародними фінансовими установами щодо продовження швидкісної трамвайної лінії від вулиці Старовокзальної до станції метро "Палац спорту" з заїздом на Вокзальну площу.

Трамвайна лінія є частиною нового генерального плану столиці. Замовником робіт визначено КП "Київпастранс", упродовж 2020-2021 років воно повинно забезпечити розробку, експертизу і затвердження проєктної документації. Тому безпосередньо будівництво почнеться не раніше ніж у 2021 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram