ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі звільнили директора парку, де загинула 8-річна дівчинка

Мерія запропонувала родині загиблої дівчинки матеріальну допомогу, але сім'я відмовилася.

У Запоріжжі звільнили директора парку, де загинула 8-річна дівчинка
Фото: actual.today

Мер Запоріжжя Володимир Буряк звільнив директора парку «Дубовий гай», де 8 березня загинула 8-річна Ганна Ждан, на яку впала 200-кілограмова скульптура. Про це мер написав у себе на фейсбуці. 

"Минув майже тиждень з дати трагічної загибелі 8-річної Ганни Ждан. Хочу повідомити вам, що сьогодні я звільнив із займаної посади керівника парку "Дубовий гай" Олега Комаренка", - написав він.

Буряк також зазначив, що невідкладно були створені робочі комісії для перевірки усіх місць дозвілля у місті і атракціонів. Результати перевірок буде доведено до громадськості і буде вжито відповідних заходів.

Мерія запропонувала родині загиблої дівчинки матеріальну допомогу з міського бюджету у сумі 100 тис. гривень, але сім'я від допомоги відмовилася. Напередодні похорону, який відбувся 12 березня, батько дівчинки Олександр Ждан заявив, що не хоче бачити жодного представника влади.

Нагадаємо, 10 березня повідомляли, що у Херсоні поліцейські мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства врятували 6-річну дівчинку, яку її мати і бабуся обливали холодною водою на вулиці при температурі +4 градуси.

Родичі дівчинки мали ознаки психічного розладу, їх госпіталізували. Поліцейські і співробітники служби у справах дітей склали акти про вилучення дівчинки із сім'ї і помістили її у притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram