ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсоні матір і бабуся обливали на вулиці холодною водою 6-річну дівчинку

Родичі дівчинки мали ознаки психічного розладу.

У Херсоні поліцейські мобільної групи реагування на факти домашнього насильства врятували 6-річну дівчинку, яку її матір і бабуся обливали холодною водою на вулиці при температурі +4 градуси. Про це повідомили в пресцентрі Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Про інцидент повідомили сусіди, які почули крики дитини з вулиці. Дівчинка була майже без одягу, вона замерзла, була брудна і не могла говорити від холоду. Дитину вдягнули і заспокоїли.

Зазначають, мати з бабусею поводилися неадекватно, кидалися на сусідів і говорили нісенітниці. Поліцейські повідомили про подію службу у справах дітей і викликали на місце лікарів.

Фото: npu.gov.ua

Поліцейські і соцпрацівники оглянули будинок сім'ї: там не було нормальних умов для проживання дитини. Будинок не опалювався, світла не було, усі стіни поцвілі, в кімнатах - сморід, продуктів харчування теж не було.

Поспілкувавшись із 36-річною матір'ю і 64-річною бабусею, лікарі виявили в них ознаки психічного розладу, їх госпіталізували. З огляду на загрози життю і здоров'ю дитини, поліцейські разом зі співробітниками служби у справах дітей склали акти про вилучення дівчинки із сім'ї і помістили її в притулок.

Після проведення всіх необхідних обстежень і перевірок буде вирішуватися питання подальшої долі дівчинки, а також можливість її матері і бабусі виховувати дитину.

Нагадаємо, в Україні запущено в тестовому режимі гарячу лінію запобігання домашньому насильству. Зателефонувати на неї можна за номером 1547.

У листопаді 2019 року суд виніс перший у Києві вирок за домашнє насильство. 33-річного чоловіка, який систематично знущався над дружиною, заарештували на три місяці.

У жовтні поліція анонсувала запуск груп реагування на домашнє насильство по всій Україні. Також буде створена загальнонаціональна база даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram