ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти підготувало законопроєкт, який об'єднає коледжі з ПТУ

Проєкт закону передано на розгляд нардепам профільного комітету.

Міносвіти підготувало законопроєкт, який об'єднає коледжі з ПТУ
Фото: kmu.gov.ua

Міністерство освіти підготувало новий проєкт закону про професійну освіту, який передбачає об'єднання коледжів із ПТУ. Проєкт уже передали на розгляд нардепам профільного комітету. Про це розповіла ексміністерка освіти Ганна Новосад в інтерв'ю УП.

«Він закладає одну важливу радикальну і непопулярну ідею - об'єднати дві ланки освіти: професійну довузівську з професійною освітою - і створити єдину потужну ланку професійних коледжів, які будуть готувати кваліфікованих робітників», - зазначила Новосад.

Вона вважає, що це важливо, оскільки держава не може собі дозволити утримувати напівпорожні 700 коледжів і напівпорожні 700 ПТУ. Це нераціонально, шкодить усім, і це необхідно міняти.

«Я не розумію, навіщо утримувати 700 напівпорожніх коледжів, якщо можна утримувати 200, а всі інші кошти спрямувати на заробітні плати для викладачів, щоб мотивувати їх», - додала Новосад.

У той самий час вона уточнила, що цей законопроєкт ще необхідно доопрацювати.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що команда Ганни Новосад підготувала перехідну книгу для нових керівників, у якій йдеться про основну роботу міністерства за останні шість місяців, а також про подальші стратегічні пріоритети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram