ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінниці УПЦ МП повела хресну ходу проти коронавірусу

Учасники ходи відмовилися пропустити "швидку".

У Вінниці Українська православна церква Московського патріархату провела хресну ходу "Торжество православ'я", що є "традиційною реакцією церкви на спалахи захворювань".

Фото: vezha.ua

Про це повідомляє місцеве видання Vежа.

Як сказано в поясненні акції, яке роздавали вірянам і журналістам перед початком ходи, її мета - зокрема, "традиційна реакція церкви на спалахи хвороб, посухи, природні катаклізми, епідемії і є надзвичайно актуальною в умовах поширення по світу коронавірусу".

Фото: vezha.ua

Повідомляють, що близько 15:30 у неділю, 8 березня, багатотисячна юрба рушила від Воскресенського храму на Хмельницькому шосе в бік Спасо-Преображенського собору, який віряни Московського патріархату вважають "захопленим". Після Об'єднавчого собору в грудні 2018 року головний храм Вінниці, настоятелем якого є митрополит Вінницький і Барський Симеон, перейшов до новоствореної Православної церкви України.

"На чолі колони рухалися священники, за ними - чоловіки і жінки, які несли великі ікони в масивних дерев'яних конструкціях. Далі - решта вірян. Рухаючись по центру міста, учасники колони співали церковні пісні про порятунок. Ходу охороняла поліція", - йдеться в повідомленні.

Фото: vezha.ua

Фото: vezha.ua

Фото: vezha.ua

На розі вулиць Соборної та Гоголя колона вірян відмовилася пропустити карету "швидкої" з проблисковими маячками і ввімкненою сиреною. Машина мусила шукати об'їзні шляхи.

Зрештою, колона дісталася до Спасо-Преображенського собору, де саме йшла служба. Тому прихильники російської церкви розташувалися на площі Шевченка. Вони встановили столи, на які поставили найбільші ікони, і провели молебень на чолі з митрополитом УПЦ МП Варсонофієм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram