ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію солідарності з українським Кримом

Акція пройшла біля пам'ятника Шевченкові.

Фото: LB.ua

У понеділок, 9 березня, біля пам'ятника Тарасу Шевченкові в Києві провели акцію солідарності з українським Кримом.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на неї прийшли кілька десятків людей. Перед присутніми виступив, зокрема, кримчанин Олег Сенцов, затриманий після окупації й ув'язнений за надуманими звинуваченнями з травня 2014 року по вересень 2019 року. Росія відпустила його торік у рамках обміну 35 на 35.

"Я впевнений, що ми повернемо наш Крим, тому що в нас дуже багато прихильників, які пам'ятають, що це Україна. Передусім це кримські татари і українські патріоти, вони там є", - сказав Сенцов.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Акцію солідарності проводять у день народження Шевченка, оскільки 2014 року саме цього дня багато кримчан вийшли до його пам'ятників на знак протесту проти окупації.

"2014 року українці співали гімн України біля пам'ятників Тарасові Шевченку в містах Криму, а 9 березня Київ заспіває гімн на знак солідарності з нашими співвітчизниками, які щодня захищають український Крим", - заявили організатори.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Захід організували Кримська правозахисна група, ZMINA, Центр громадянської просвіти "Альменда", Будинок прав людини "Крим", Офіс з розробки гуманітарної політики України, Регіональний центр прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram