ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Кіпрська церква зробила крок до визнання ПЦУ

Ім'я Епіфанія пом'янули на богослужінні за участю архієпископа Хризостома.

Кіпрська церква зробила крок до визнання ПЦУ
Архиепископ Хризостом II (справа) и патриарх Варфоломей
Фото: Николаос Магинас / Вселенский патриархат

У неділю, 8 березня, в стамбульському соборі Святого Георгія пройшла божественна літургія на чолі з Вселенським патріархом Варфоломієм. Йому співслужив предстоятель Кіпрської православної церкви Хризостом II.

Як повідомляє Doxologia infonews, під час служби двічі згадали ім'я митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Таким чином, Кіпрська церква зробила важливий крок на шляху до визнання ПЦУ.

Два дні тому Хризостом II заявив, що не бачить проблеми в тому, щоб визнати предстоятеля ПЦУ. "Я міг би визнати їх і вчора, і сьогодні, і завтра. Для мене немає ніякої проблеми. Проблема для мене - це проблеми православ'я. На жаль, дехто цього не розуміє, а ті предстоятелі, які не поїхали на всеправославний собор, не знають і не можуть зрозуміти ", - сказав він.

Нагадаємо, ПЦУ була створена на об'єднавчому соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року, її предстоятелем був обраний митрополит Епіфаній. Томос, який підтверджує автокефалію, був вручений Епіфанію патріархом Варфоломієм у Константинополі 6 січня 2019 року. ПЦУ стала 15-ю церквою в диптиху помісних православних церков світу.

Крім Вселенського патріархату, її визнали також Александрійська церква і Елладська церква.

Наступними Православну церкву України можуть визнати Румунія, Болгарія, Грузія або Кіпр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram