Митрополит Епіфаній назвав церкви, які в 2020 році можуть визнати ПЦУ

Їх представники раніше говорили про це відкрито.

Митрополит Епіфаній назвав церкви, які в 2020 році можуть визнати ПЦУ
Фото: пресс-служба президента

Православну церкву України у 2020 році можуть офіційно визнати кілька церков. Про це в інтерв'ю "Прямому" повідомив її глава, митрополит Епіфаній.

За його словами, це ті церкви, які публічно обговорюють це.

"І румунська, і кіпрська, і болгарська, і грузинська. Тобто вони дозрівають зараз. І я вірю, що вони повинні приєднатися до процесу визнання автокефалії Української православної церкви", – повідомив митрополит Епіфаній.

Він наголосив, що в процесі цього буде вестися боротьба, вона ведеться і зараз.

"Тому що, зазнавши поразки, тут всередині країни можемо згадати ті процеси, які відбувалися напередодні об'єднавчого собору. Ви чули з багатьох джерел, що ніколи об'єднання не буде, ніколи Україна не отримає Томос і визнання. Те саме зараз відбувається на міжнародній арені", - пояснив глава ПЦУ.

Нагадаємо, ПЦУ була створена на об'єднавчому соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року, її предстоятелем був обраний митрополит Епіфаній. Томос, що підтверджує автокефалію, був вручений Епіфанію патріархом Варфоломієм у Константинополі 6 січня 2019 року. ПЦУ стала 15-ю церквою в диптиху помісних православних церков світу.

ПЦУ офіційно визнали кілька церков, зокрема, патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II під час божественної літургії в храмі в столиці Єгипту поминав ім'я митрополита Київського і всієї України Епіфанія як предстоятеля автокефальної Православної церкви України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram