ГоловнаСуспільствоВійна

Збройні формування Росії знову перешкоджають місії ОБСЄ на Донбасі, - штаб ООС

Вони два дні поспіль забороняли проїзд на блокпосту біля н.п. Заїченко.

Збройні формування Росії знову перешкоджають місії ОБСЄ на Донбасі, - штаб ООС
Фото: facebook.com/ato.news

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦЦК) на Донбасі повідомила про чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ з боку збройних формувань Росії.

У звіті СММ ОБСЄ від 6 січня йдеться про випадки відмови і затримки патрулів місії в доступі до тимчасово непідконтрольних територій. Про це повідомили на сторінці Операції Об'єднаних сил у facebook.

Зокрема, 4 і 5 січня збройні формування РФ заборонили проїзд місії ОБСЄ на блокпосту північніше від н.п. Заїченко.

4 січня на блокпосту західніше від н.п. Верхньошироківське представили збройних формувань Росії двічі затримали патруль місії на 45 і 19 хвилин.

"Такі дії можуть мати на меті приховати заборонену діяльність збройних формувань РФ і пересування або підготовку військ", - повідомили в штабі ООС.

Зазначається, що мандат місії ОБСЄ передбачає вільний і безпечний доступ його представників по всій території України. Обмеження свободи пересування СММ є порушенням виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, про аналогічні порушення повідомляли і в грудні. Тоді збройні формування Росії шість разів заборонили і один раз затримали патрулі місії в доступі до тимчасово непідконтрольних територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram