З моменту заснування в ПЦУ перейшли близько 600 парафій УПЦ МП, - Епіфаній

Глава ПЦУ анонсував нову хвилю масових переходів цього року.

З моменту заснування в ПЦУ перейшли близько 600 парафій УПЦ МП, - Епіфаній
Фото: Макс Левин

З моменту заснування Православної церкви України до неї приєдналися близько 600 парафій Московського патріархату. Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв'ю Радіо Свобода.

"До нас приєдналися з боку Московського патріархату близько 600 парафій. І я вірю, що в майбутньому також буде ще одна хвиля таких масових переходів. Але потрібен час. Ми хочемо, щоб і надалі це було мирно, спокійно і добровільно. Ми не маємо права створювати всередині країни релігійний фронт, нам не потрібні протистояння", - сказав Епіфаній.

Митрополит переконаний, що цього року відбудеться визнання ПЦУ з боку кількох помісних православних церков.

"У нас є визнання з боку Елладської православної церкви, є визнання з боку Александрійського патріархату, який є другим за честю після Вселенського патріарха в диптиху. Ці церкви відіграють важливу роль в православному світі. І ми побачимо, що наступного (розмова записувалася в останні дні грудня - ред.) році буде визнання також декількох інших помісних православних церков. Це вже незворотній процес", - зазначив митрополит.

У липні 2019 року предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що з моменту створення помісної Православної церкви України в неї перейшли понад 500 парафій УПЦ Московського патріархату. У листопаді на Закарпатті громада храму відстояла у Верховному суді своє право перейти в ПЦУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram