ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовика "ДНР", який захоплював адмінбудівлі Слов'янська, засудили до 5 років тюрми

До окупації чоловік відбував покарання за особливо тяжкий злочин.

Бойовика "ДНР", який захоплював адмінбудівлі Слов'янська, засудили до 5 років тюрми
Фото: https://www.facebook.com/pg/SecurSerUkraine

Слов'янський міський районний суд засудив до 5 років ув'язнення бойовика "ДНР", який захоплював адмінбудівлі Слов'янська у 2014 році і коригував артобстріли українських підрозділів. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Контррозвідка СБУ затримала його в серпні 2019 року в Запорізькій області, де зловмисник переховувався у своїх родичів.

"Житель Шахтарська, перебуваючи у місцях позбавлення волі на тимчасово непідконтрольній території Донецької області за скоєння тяжкого злочину, з квітня 2014 року був звільнений бойовиками з в'язниці за умови приєднання до лав незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні.

У складі угруповання терористів він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов'янська і бойових діях проти сил антитерористичної операції, зокрема коригував артилерійські обстріли українських підрозділів.

Також бойовик причетний до перекидання військової техніки, зброї і боєприпасів з РФ на тимчасово непідконтрольну територію Донецької області.

Чоловіка визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше танкістка "ДНР" з позивним Вєтєрок отримала п'ять років умовно. Жінка здалася владі і дала свідчення проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram