ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналіст Володимир Бойко заявив, що СБУ порушила кримінальну справу через його публікації

Раніше він писав, що до вибуху гранати під Радою в серпні 2015-го і теракту в Харкові в лютому 2015-го причетні "агенти СБУ".

Журналіст Володимир Бойко заявив, що СБУ порушила кримінальну справу через його публікації
Владимир Бойко
Фото: facebook.com/volodymyr.boiko

Журналіст Володимир Бойко заявив, що Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження через його публікації про причетність "агентів СБУ" до теракту біля Палацу спорту в Харкові в лютому 2015 року та вибуху гранати під Верховною Радою в серпні 2015 року. Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

"Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження стосовно моєї скромної персони, наразі вилучає у всіх державних установах документи, де згадується моє прізвище", - повідомив Бойко.

Журналіст вважає, що причиною стали його публікації, в яких він писав про те, що "агенти СБУ влаштували терористичний акт в Харкові в лютому 2015 року і кинули гранату під Верховною Радою у серпні 2015 року".

Бойко стверджує, що СБУ отримала в суді санкцію на проведення обшуку у нього вдома, щойно він повернеться з-за кордону.

Нагадаємо, теракт біля Палацу спорту в Харкові стався 22 лютого 2015 року під час проукраїнської ходи. В результаті вибуху закладеної на дорозі протипіхотної міни загинули 52-річний Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та 37-річний поліцейський Вадим Рибальченко. Трьох обвинувачених - Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова - засудили до довічного ув'язнення і віддали бойовикам ОРДЛО в рамках обміну 29 грудня 2019 року.

31 серпня 2015 року під Верховною Радою під час мітингу проти поправок до Конституції України щодо "особливого статусу Донбасу" сталися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями. В результаті зіткнень і вибуху гранати загинули четверо нацгвардійців.

Обвинувачені Ігор Гуменюк - боєць батальйону "Січ" і Сергій Крайняк - боєць добровольчого батальйону "Карпатська Січ" вже чотири роки перебувають у Київському СІЗО на Лук'янівці . Своєї провини не визнають. Їм загрожує максимальне покарання - довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram