ГоловнаСуспільствоЖиття

У київському парку "Перемога" прокинувся бобер і почав гризти дерева

Комунальники запевняють, що тварина особливо не шкодить парку, а його присутність свідчить про те, що вода в місцевих водоймах чиста.

У київському парку "Перемога" прокинувся бобер і почав гризти дерева
Фото: segodnya.ua

Через теплу зиму в київському парку "Перемога" прокинувся бобер і почав гризти дерева.

Про це повідомляє "Сьогодні".

За словами співробітників комунального підприємства з утримання зелених насаджень Дніпровського району, бобер особливо не шкодить парку, а його присутність свідчить про те, що вода в місцевих водоймах чиста.

"Щороку тварина навесні і восени, в сезон активної заготівлі деревини, починає псувати дерева. Бобер валить три-чотири дерева і гризе тільки вербу. З одного боку - це проблема, але з іншого - це природний процес, і ми вважаємо, що боротися з бобром не варто. Якщо він так довго живе в нашому парку - значить, вода в озері дуже чиста, в болоті він би не жив. Я більше хвилювався б за самого бобра, ніж за дерева, адже верба може рости і на корі. До того ж ми регулярно засаджуємо береги водойми вербами, і вони дуже швидко ростуть", - розповів директор КП з УЗН Дніпровського району Євген Ковшун.

Фото: "Сегодня"

Також Ковшун розповів, що комунальники намагалися підгодовувати бобра зламаними вербовими гілками, але він воліє гризти "свіжі" дерева.

"Ми ж розуміємо, що бобру потрібно гострити зуби - природа у нього така, інстинкт. А зуби в нього дуже потужні. Він навіть може перекусити металеву сітку, якою ми обмотуємо деякі великі верби в парку. Якщо товщина сітки тонша за 9 мм, він легко її перекушує. До речі, наш бобер не чіпає дерев, обмотаних сіткою, шукає ті, які без неї", - додав Ковшун.

Нагадаємо, в лютому минулого року київська Команда порятунку тварин урятувала бобра з пастки.

У грудні через теплу погоду на річці Турунчук в Одеській області жаби не впали в зимову сплячку.

Також раніше повідомляли, що в Національному природному парку "Синевир" у Закарпатській області ведмеді досі не заснули через надто високу температуру повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram